Internationale schakelklas mogelijk naar Beekbrug

Lisse – In De Beekbrugschool komen mogelijk Internationale Schakelklassen (ISK), die nu nog gevestigd zijn in Katwijk. Als de gemeenteraad op 20 juni geld beschikbaar stelt, gaat het door en wordt de school opgeknapt. In Katwijk was sprake van tijdelijke huisvesting tot komend najaar. Daarom is bekeken waar in de Bollenstreek de klassen een plek kunnen krijgen. Aangezien de Beekbrug leeg staat en goed bereikbaar is, is deze school na een opknapbeurt een geschikte locatie. De ISK biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12-18 jaar, die nog maar kort in Nederland wonen en de Nederlandse taal nog niet spreken. De kinderen blijven maximaal 2 jaar op de ISK, waarna ze doorstromen naar het regulier VO/MBO-onderwijs.

Wethouder Jeanet van der Laan: “De Internationale Schakelklassen geven deze kinderen een goede start. Ik ben dan ook blij dat we deze voorziening hebben in de Bollenstreek en ik heet ze graag welkom in Lisse. Het is bovendien een plus als we het schoolgebouw op deze manier kunnen behouden en een duurzame invulling kunnen geven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in