ISD betaalt 450.000 te veel uit

Bollenstreek – De Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD) heeft vorig jaar 450.000 euro te veel betaald aan zorgverleners. Dat heeft de Teylingse wethouder Arno van Kempen laten weten.

De ISD, die als sociale dienst fungeert voor de gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijk, heeft dit zelf geconstateerd na controle van de facturen van zorgverleners. Het bleek dat de aan de ISD verstrekte gegevens van zorgverleners niet overeenkwamen met gegevens waarover het CAK beschikte voor het berekenen van de eigen bijdragen van cliënten. Daardoor is vorig jaar 450.000 euro te veel uitgekeerd aan zorgverleners. Er zou geen sprake zijn van opzet, maar van een verschil in berekening tussen de ISD en het CAK.

Wethouder Van Kempen is echter blij met het feit dat de controle van de ISD goed heeft gewerkt. Volgens hem heeft een van de zorgverleners al laten weten dat het door hen te veel ontvangen geld zal worden terugbetaald. Op een reactie van andere grote zorgverleners wordt nog gewacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in