Kleynkoor heeft bijzondere ontmoeting in Normandië

Foto Monica Stuurop

Noordwijk – Kleynkoor Academy Noordwijk heeft in Normandië een bijzondere ontmoeting gehad. Het koor was daar van 24 t/m 27 mei op tournee vanwege een project over 75 jaar bevrijding.

Zanger Bas van Egmond stelde voor om de Pegasus Bridge in Bénouville te bezoeken. Die brug werd bij D-day als eerste bevrijd door geallieerde parachutisten. Toen de koorleden daar aankwamen vielen ze met de neus in de boter. De burgemeester van het dorp opende de nieuwe weg naar de Pegasus Bridge. Dat gebeurde in het bijzijn van Ariette Gondrée, dochter van de cafébaas waar de bevrijding van brug en dorp destijds werd gevierd.

Zij vroeg het koor spontaan een nummer te zingen, een verzoek waaraan de zangers graag voldeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in