Lisse Duurzaam: bijeenkomst over veranderend klimaat

Lisse – Lisse Duurzaam heeft een informatieavond georganiseerd over het veranderende klimaat en hoe we ons daar op aan kunnen passen.

Erwin de Groot vertelde hoe het Hoogheemraadschap van Rijnland ervoor zorgt dat we droge voeten houden in tijden van hevige neerslag en een stijgende zeespiegel. Anderzijds moeten zij in tijden van droogte zorgen dat de grond niet te droog wordt. Geert van Poelgeest van Operatie Steenbreek vertelde wat we zelf kunnen doen. Hoe minder stenen en hoe meer groen in de tuin en de openbare ruimte, hoe beter het water weg kan stromen tijdens een hevige regenbui. Groen is daarnaast goed voor de biodiversiteit en de insecten en dieren.

Ted Wiegman van Bollenstreekhout brak een lans voor het hergebruiken van gekapte bomen. Bollenstreekhout maakt er hoogwaardige producten van. In ruil daarvoor worden waar mogelijk voor iedere gekapte boom er minimaal drie teruggeplant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in