Lisse stopt met maandelijkse koopzondagen

OVDL voorzitter George Hoogkamer en centrummanager John van der Tol

Lisse – De ondernemers van het Dorpshart Lisse hebben met elkaar afgesproken dat de maandelijkse koopzondagen op de laatste zondag van de maand komen vervallen en daarvoor de koopzondagen rond de Sinterklaas en Kerst zoveel mogelijk collectief open te zijn. Vorige week vond de tweede ondernemersbijeenkomst plaats die centrummanager John van der Tol samen met de Ondernemersvereniging Dorpshart Lisse (OVDL) bij Hotel de Lis organiseerde. Uit gesprekken met ondernemers bleek dat er te veel ondernemers op koopzondagen hun winkel dicht hielden waarmee de bezoekende consumenten te vaak geconfronteerd werden met een half open winkelcentrum en dat is een slechte pr voor het Dorpshart.

Tijdens deze ondernemersavond is er ook een denktank ontstaan om zoveel mogelijke gezamenlijk na te denken over acties en evenementen alsmede mee te denken over de invulling van een consumenten enquête. Voor beide commissies hebben zo’n 10 ondernemers aangegeven hierover te willen meedenken.

Verder waren de aanwezige ondernemers eensgezind over passende maatregelen over de verkeersveiligheid op het parkeerterrein op de Grachtweg/Haven om deze eenrichtingsverkeer te maken, over het uitbreiden van de blauwe zone van twee naar drie uur en het fietsluw maken van de Kanaalstraat tijdens drukke dagen. Laden/lossen in het winkelgebied kwam ook aan bod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in