Minister Slob biedt noodlijdende, lokale omroepen geen snelle hulp

Bollenstreek – CU-minister Arie Slob biedt lokale omroepen die in acute, financiële nood verkeren geen hulp. Dat bleek tijdens een overleg donderdag in de Tweede Kamer. Ondanks warme pleidooien van CDA, VVD, D66, GroenLinks en SP kwam Slob met als enige oplossing dat de lokale omroepen een beroep kunnen doen op een fonds voor onderzoeksjournalistiek. Dat kan echter alleen onder de paraplu van een regionale omroep en biedt geen soelaas voor exploitatieproblemen. Voor structureel ander beleid is de minister in afwachting van de resultaten van een onderzoek van de Raad van Cultuur en de Raad voor Openbaar Bestuur. Bo is een van de omroepen met financiële problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in