Minister: Sluiting politiebureau in overleg met bevoegd gezag

Noordwijk – De sluiting van het politiebureau in Noordwijk is in overleg gegaan met het bevoegd gezag. Dat antwoordt minister Grapperhaus op vragen van Tweede-Kamerlid Van Dam. Het bevoegd gezag is de burgemeester. De minister bevestigt dat het bureau op een lijst stond van huisvestingslocaties in 2025, maar voortschrijdend inzicht kan leiden tot wijzigingen, schrijft hij. Het politiebureau in Noordwijk gaat dicht en er komt een kleiner bureau met publieksfunctie. Het bureau wordt gesloten omdat het grotendeels leeg staat en dat de politie zich na gemeentelijke fusies in de Bollenstreek anders gaat organiseren. De minister zegt dat de politie minder op bureau, maar meer in de wijk aanwezig moet zijn.

2 REACTIES

  1. Bla, bla, bla, loze teksten, zoals gewoonlijk bij deze minister, dan moeten er wel agenten zijn, die indien nodig actie kunnen ondernemen, ben bang dat bij andere organisatie er nog minder agenten “op straat” zichtbaar zullen zijn

  2. Ach, en dat de bevolking van de nieuwe gemeente Noordwijk het hier niet mee eens is, zal de minister een worst zijn. We voelen ons allemaal steeds minder veilig, maar daar heeft dit kabinet gewoon geen boodschap aan. Ik ben héél benieuwd hoe het straks met de aanrijtijden zal gaan omdat straks niemand meer weet waar ze zich ergens in de gemeente bevinden en een centralist zich geen beeld kan en weet te vormen van de situatie.

    Dus….ik hou mijn hart vast voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in