Noordwijk aan het werk met snel internet in buitengebied

Bollenstreek – De gemeente Noordwijk gaat met een mailing de belangstelling peilen van inwoners, ondernemers en gemeenten om snel internet voor het buitengebied van de duin- en bollenstreek haalbaar te maken?

De mailing gaat naar meer dan 3000 adressen in het buitengebied van Noordwijk. In de Bollenstreek gaat het totaal om 5200 adressen. De mailing is bedoeld om iedereen te activeren. Via de website www.snelinternet-duinenbollenstreek.nl/ kan men zich melden. Ook zijn er 3 informatiebijeenkomsten op 6 en 11 juni en 9 juli in De Maasgaarde in Noordwijkerhout .

De samenwerkende gemeenten willen met elkaar de aanleg van snel internet in het buitengebied mogelijk maken. Zelf leggen ze zo’n net niet aan. Dat is hun taak ook niet. Aan de andere kant heeft de markt zekerheid nodig. Het aanleggen van zo’n netwerk vergt nog al een investering. De markt wil zekerheid en alleen de inwoners en ondernemers kunnen die geven. Bij 60% belangstelling gaat een investeerder aan de slag. 

3 REACTIES

  1. Half Noordwijk heeft geen snel internet maar die zijn niet interessant voor de VVD villa’s en bollenboeren dat is hun publiek .Maar niet de gewone burgers.

  2. De reacties hierboven raken kant noch wal. Noordwijk is voor 95% bekabeld en dat betekent dat je snel internet kan nemen via Ziggo. In het buitengebied is dit niet het geval en moet men het doen met snelheden van rond de 8Mbit per seconde via de oude KPN telefoonlijn. Ter vergelijking, Ziggo biedt snelheden tot 500Mbit per seconde. Prima initiatief dus dit van de gemeente en uiteindelijk betalen de buitengebieders dit zelf dus ik snap het gezeur niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in