Noordwijk beslist begin 2020 over onderzoek naar wonen

Noordwijk – De gemeente Noordwijk start een onderzoek naar woonbehoefte waarover begin 2020 definitief door de gemeenteraad wordt besloten. Dat bleek dinsdag tijdens een zogenoemd politieke bijeenkomst over de opzet van het onderzoek in het gemeentehuis van Noordwijkerhout. De bewoners van het Tiny House, op de plek waar voorheen de Northgohal stond, pleitten nog maar eens voor een locatie met meerdere Tiny Houses. Hiervoor zijn namelijk geen voorzieningen nodig. De Noordwijkse Woningstichting wees nog maar eens op het grote tekort en pleitte voor bouw op Bronsgeest of een gelijk alternatief. Tijdens het onderzoek komen er bijeenkomsten om te horen aan welke woningen behoefte is.

10 REACTIES

  1. In 2019 besluiten om niet te gaan bouwen in Bronsgeest en dan in 2020 gaan onderzoeken wat de woonbehoefte is. Logische volgorde…. En de uitkomst van dit onderzoek kan ik ze ook alvast geven, er is grote behoefte aan betaalbare woningen voor starters en doorstromers, graag gedaan en dan nu aan het werk aub.

  2. Tijdens crises rustig doorbouwen, helpt ook. Bovendien dalen dan de kosten en de prijzen. Dan wordt sociale bouw goedkoper. Bovendien stijgt de werkloosheid minder, gaat kennis van werkers met ervaring niet verloren en hoeven bouwbedrijven niet te mekkeren over te weinig mensen als economie weer opbloeit. Verder blijf ik van mening dat een dak boven ieders hoofd een kenmerk van beschaving is. We leven wat dat betreft in een onbeschaafd land.

  3. Wanneer doorstromers met een sociale huurwoning in het middensegment ook de kans krijgen om door te stromen. Nu of sociale koop (kom je niet voor in aanmerking) of te duur. Geen andere keuze dan te blijven zitten dus. Niets daartussenin helaas.
    Bouw voor hen, eventueel met voorrang, zo snijdt het mes aan twee kanten. Zij een koopwoning en er komen sociale huurwoningen vrij.

  4. Meer betaalbare woningen voor starters idd. Nu worden alleen maar onbetaalbare huizen gebouwd daarbij ook nog eens een dik tekort aan sociale huurwoningen. Veel ouderen en jongeren kunnen geen kant op in Noordwijk

  5. “Grappig” om te lezen dat men gaat onderzoeken wat men al weet: er moeten betaalbare sociale woningen komen. Hoe ingewikkeld kan dat zijn? Ik kan erover meepraten na al meer dan een jaar in een vakantiewoning van 30m2 met mijn gezinnetje. Mag alleen reageren op sociaal onder de € 640 , terwijl ik hier met “gemak” elke maand een kleine €1000,- neertik. Ok ik houd op met zeuren …ga bouwen mensen!!!

  6. Als men tien jaar geleden had gebouwd in de Bronsgeest had men 20.000000 miljoen goedkoper uit geweest nu moeten de kopers die daar misschien gaan wonen dit bedrag al op moeten gaan brengen .Dus vergeet het sociale maar .Dat heeft men te danken aan de CDA bedankt namens de mense die op een betaalbare woning zitte te wachten .

  7. Lijkt me duidelijk dat een onderzoek niet nodig is, maar dat er meer (lees; al jaren) behoefte is aan een gehoor apparaat. En het geld wat dat dus uit spaart gelijk maar in betaalbaar wonen stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in