Plannen Hotels van Oranje zelfs voor Raad van State ingewikkeld

Een eerdere impressie van de nieuwe situatie.

Noordwijk – Een drie uur durende zitting en een uitspraak niet binnen de gebruikelijke zes weken, maar 12 weken. Ook voor de Raad van State is het bouwdossier van de Hotels van Oranje blijkbaar een ingewikkelde zaak. De Raad boog zich dinsdag over de uitbreiding van Hotel van Oranje, twee appartementengebouwen aan de boulevard en appartementengebouwen op de plek van Hotel Alwine en het Strandhotel. De zaak was aangespannen door drie partijen waaronder een groep van 33 omwonenden.

De hoogte van de nieuwe gebouwen kwam ter sprake waarbij de gemeente aangaf dat de voet van de vuurtoren bepalend is. Dat heeft als gevolg dat de parkeergarage deels boven de grond komt en dat omwonenden vrezen dat ze tegen een muur gaan aankijken. Afgesproken is volgens omwonenden dat de garage ondergronds komt. De nut en noodzaak van de appartementen werd door de gemeente verdedigd met het argument dat het goed is voor de doorstroming. Volgens de Hotels van Oranje is er veel belangstelling voor de appartementen.

De vergunning is afgegeven op basis van een werkbare drainage voor grondwater. Die moet nog worden aangelegd onder de Parallel Boulevard en onduidelijk is of werkzaamheid eerst in de praktijk bewezen moet zijn. Vele zaken kwamen voorbij zoals onder meer bouwmassa, bezonning, parkeerbehoefte en recente planaanpassingen zoal een geluidsscherm bij het huis Roodkapje. De Raad van State gaat alles beoordelen op basis van de wet en regels. En dat oordeel is nog 12 weken weg.

Verslaggever Leny Verplancke was bij de rechtszaak. Hieronder haar ervaringen.

1 REACTIE

  1. Waarom bekijk Noordwijk niet hoe Katwijk zijn Garage aan zee heeft gemaakt . En ik zelf denk nu ook waarom een garage van af Katwijk en eventueel tot voorbij Noordwijk ondergrondse garage bij bouwen met uitkijkpost met koffie huisje er bovenop eethuisje eventueel.
    teloefoon 071-3618098 Noordwijk Ritsaert 16′

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in