PvdA en GroenLinks Teylingen: geen woningbouw dichtbij bollen- en bloementeelt

Teylingen – PvdA en GroenLinks in Teylingen hebben een voorstel ingediend om een aantal maatregelen te nemen in verband met het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De partijen zijn ongerust vanwege een rapport van het RIVM over de effecten op gezondheid. In een motie stellen ze voor om actieve voorlichting over blootstelling aan bestrijdingsmiddelen aan de inwoners te verstrekken. Ook willen ze geen nieuwe woningbouw binnen 50 meter van bollen- en bloementeelt. Verder moet er steun komen voor het voorstel van de RIVM voor een kennisplatform en verder moet er worden na gegaan wat de gemeente zelf nog kan doen. De motie staat maandag 20 mei op de agenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in