Sportvisser viert 70-ste verjaardag

Foto Willem Krol

Noordwijk – Hengelsportvereniging De Sportvisser bestaat 70 jaar. Zaterdag werd het jubileumfeest gevierd met de leden. Wethouder Sjaak van den Berg kwam de jarige namens de gemeente feliciteren.

In 1949 staken enkele hengelsportliefhebbers de koppen bij elkaar en richtten de club op. Gestart werd met een houten keet op het strand. Er wordt in de vereniging aan binnenwatervissen gedaan. Daarnaast is er zeevissen vanaf het strand en vanaf zee. Hiervoor beschikt De Sportvisser over 60 boten. Veel aandacht is er voor de jeugdvissers, maar ook voor de senioren. Speciaal voor deze groep werden recent vissteigers gebouwd langs de Leidsevaart.

Naast het clubhuis aan de Bosweg beschikt De Sportvisser in de zomer over een accommodatie op het strand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in