Vragen GroenLinks Noordwijk over gezondheidseffecten bestrijdingsmiddelen

Noordwijk – GroenLinks Noordwijk maakt zich zorgen over de effecten van het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij de bloembollenteelt op omwonenden en het milieu. Onlangs verschenen hierover diverse publicaties. Reden voor de partij om vragen te stellen aan B&W.

GroenLinks vraagt het Noordwijkse college onder meer om te onderzoeken hoe mensen en dieren in Noordwijk beter beschermd kunnen worden tegen schadelijke bestrijdingsmiddelen en welke maatregelen ze samen met bollenkwekers én inwoners willen nemen.

Daarnaast vraagt de partij om alle inwoners goed te informeren over de gezondheidseffecten van het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de bollenvelden. Ook moet Noordwijk het Rijk oproepen maatregelen te nemen om het gifgebruik in de bollenteelt drastisch te beperken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here