Vragen GroenLinks Noordwijk over gezondheidseffecten bestrijdingsmiddelen

Noordwijk – GroenLinks Noordwijk maakt zich zorgen over de effecten van het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij de bloembollenteelt op omwonenden en het milieu. Onlangs verschenen hierover diverse publicaties. Reden voor de partij om vragen te stellen aan B&W.

GroenLinks vraagt het Noordwijkse college onder meer om te onderzoeken hoe mensen en dieren in Noordwijk beter beschermd kunnen worden tegen schadelijke bestrijdingsmiddelen en welke maatregelen ze samen met bollenkwekers én inwoners willen nemen.

Daarnaast vraagt de partij om alle inwoners goed te informeren over de gezondheidseffecten van het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de bollenvelden. Ook moet Noordwijk het Rijk oproepen maatregelen te nemen om het gifgebruik in de bollenteelt drastisch te beperken.

1 REACTIE

  1. Volgens mij hebben sommige bollenboeren het goed begrepen, en nemen het advies van onze minister van volksgezondheid ter harte….deze melde naar aanleiding van het laatste verspreidingsonderzoek van het R.I.V.M dat het beter is, om niet te wonen binnen 50 meter van een bollenveld. Sommige boeren gebruiken het bollenland nu dus voor andere doeleinden…..ik was dus erg verbaasd te lezen in de plaatselijke krant (sept.2019), dat deze boeren nu, gesommeerd worden door de gemeente, om toch bollen te kweken, omdat het land daar voor bedoeld is…..??? Verder vernemen we niks meer, over het gifverhaal….Burgemeester hermans, sust de boel, en zegt dat er geen ernstige bedreigingen zijn, terwijl toxicologen daar toch heel anders over denken…..waar baseert zij haar kennis op? Ik vertrouw erop dat groen links meer met de vuist op tafel gaat slaan…..wij piesen allemaal bollengif uit, terwijl artikel 11 in de wet vermeld, dat iedere burger recht heeft op “onschendbaarheid” van zijn lichaam. En vooral onze baby’s , waar bollengif in de luiers zit, hebben hun energie nodig om te ontwikkelen en te groeien….niet om bollengif af te breken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in