Vragen over afvalscheiding Noordwijk

Noordwijk – De Noordwijkse GroenLinks-fractie wil van B&W weten hoe het staat met de afvalscheiding in de gemeente.

De Nederlandse overheid wil dat in 2020 elke inwoner gemiddeld slechts 100 kilo restafval produceert. En dat driekwart van ons afval wordt gescheiden. Volgens GroenLinks is onduidelijk wat de gemeente Noordwijk doet om die doelstelling te halen. Daarom vraagt de partij aan B&W wat in 2018 het lokale scheidingspercentage en de hoeveelheid restafval per inwoner was.

Ook willen ze weten wat de gemeente doet om vervuiling van GFT- en restafval te voorkomen. Restafval dat bij het GFT terechtkomt maakt het composteren namelijk lastig en restafval blijkt vaak herbruikbare zaken als glas en papier te bevatten.

3 REACTIES

  1. De gemeentewerf van Noordwijk/Katwijk is op dit moment echt drama. Er staat een peloton aan gemeente werkers je op te wachten en op een onbeschofte manier bevelen en controleren. Huisvuil mag niet, een badkamer tegeltje die je over hebt mag niet en nog heel veel meer dingen mogen niet (Maar asbest mag wel) Als je vraagt waarom ze producten niet aannemen is het antwoord; dat zijn afspraken binnen de gemeente. Betaald de Noordwijker niet genoeg gemeentelijke belastingen? Volgens mij namelijk wel, zelfs ruim boven gemiddeld. En waarom kun je deze stoffen bij omliggende gemeente wel afvoeren?

    Gevolg, overal liggen stukken rommel die mensen buiten de poorten van de gemeentewerf achterlaten omdat ze het daar niet kwijt kunnen. Of mensen gooien het thuis in hun rolcontainer wat het afval scheiden ook niet ten goede komt.

    Gemeente Noordwijk los dit nou eens op! Uw bewoners betalen hier voor.

  2. Lekker zo n partij als GroenLinks ze hebben overal wat op temerken maar een goede oplossing hebben ze niet of het kost de mensen een hoop geld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in