Zwarte Tulp verhuist, wordt nationaal museum met Panorama Tulip Land

Dit wordt het nieuwe onderkomen voor het museum.

Lisse – Museum de Zwarte Tulp gaat verhuizen naar een gebouw aan de Heereweg 331. Het museum wordt een nationaal tulpenmuseum en krijgt ook de naam: Holland Tulip Museum. In het museum komt het 67 meter brede Panorama Tulip Land van kunstschilder Leo van den Ende. Alle facetten van de bolbloem zullen in het museum te zien zijn, zowel geschiedenis, kunst en ondernemerschap. Het moet in oktober 2020 open gaan. Er wordt nog hard gewerkt aan de financiering. De gemeente koopt het huidige pand. Dat is voor Lisse strategisch van belang gezien de herontwikkeling van het Heemskerkplein, Plan 4 en Raadhuisplein.

Hieronder de interviews met bestuursvoorzitter Herman Hollander en directeur Werner van den Belt.

3 REACTIES

  1. Is er ook gedacht aan verkeersproblemen? Naar en van De Poel en het centrum? Vergunningen die nog niet rond zijn? Bestemmingsplan? Parkeren? Hulpdiensten? Bussen met ronkende airco’s? Ik weet het nog niet…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in