Albert Heijn in actie voor straatkrantverkoper die terug moet naar eigen land

Samuel en bord voor actie (foto's Albert Heijn)

Noordwijk/Noordwijkerhout – De supermarkten van Albert Heijn in Noordwijk, Noordwijkerhout en in de Leidse Kopermolen komen in actie voor Samuel. Samuel moet Nederland van de IND verlaten en terugkeren naar Nigeria-Lagos. Hij vertrekt eind juli. Samuel is bekend bij de medewerkers van de Albert Heijn omdat hij daar de straatjournaals verkoopt. Zij proberen er nu voor te zorgen dat hij straks een goede, nieuwe start kan maken. Ze vragen klanten om hun tegoedbonnen voor statiegeld te doneren. Vrijdag gaan ze ook ijsjes verkopen waarvan de opbrengst naar Samuel gaat. Op die dag staat Samuel nog in de Albert Heijn in Noordwijkerhout met een straatjournaal met daarin zijn verhaal.

10 REACTIES

 1. Laat ze een aan tal uitgeprocedeerde asiel zoekers uit Amsterdam uitzetten die alleen maar ellende bezorgen in plaats van een rustig en aardig iemand . Die uitgeprocedeerde in Amsterdam kosten de gemeenschap 177.000,= euro per persoon per jaar .

  • Door dit soort wild-west verhalen worden dit soort problemen juist veroorzaakt! Men heeft ergens van horen zeggen dat een uitgeprocedeerde asielzoeker 177.000 euro zou kosten, terwijl dit bedrag volstrekt uit de lucht is komen vallen. Uiteráárd zijn er met uitgeprocedeerde asielzoekers niet dit soort bedragen gemoeid. Ze kosten wel wat, maar dit is slechts een fractie van het salaris van een IND-medewerker die dit asociale beleid durft uit te voeren. Zal zo iemand nog wel kunnen slapen nadat hij voor de zoveelste keer iemand anders zijn leven heeft verwoest?

 2. Wat zielig waar gaat dit heen in Nederland mensen die wat doen worden uitgezet en mensen die niks doen mogen blijven laat deze geweldige man blijven en zet die andere er uit die er net in komen

 3. Zoals je kan verwachten van een “beschaafd” land…… Mensen in de positie van Samuel zijn immers géén mensen maar cijfertjes, die men gebruikt om te scoren bij de mensen die de bekrompen gedachtengang hebben dat Nederland overspoeld zou worden door buitenlanders.
  Ik zie hem echter wél als mens en jammer dat hij “ons” (?) land moet verlaten, al is het wél mooi dat hij dan bij vrouw en kinderen kan zijn. Jammer dat hij het zoveelste slachtoffer moet zijn van het asociale beleid waar je helaas mee te maken krijgt als je géén Nederlands paspoort hebt of toevallig een relatie hebt met iemand die géén Nederlands paspoort heeft. (Breek me de bek niet open….)
  Ik wens hem het allerbeste …..
  En maar janken over de 2e wereldoorlog. Nederland is niet veel beter en we gaan rap de verkeerde kant op. Het is toch om je kapot te schamen welk beleid de IND (=NSB) over de medemens durft uit te kotsen…..
  Het wordt tijd dat de Nederlanders eens in actie komen en de verantwoordelijken voor dit beleid worden opgepakt en keihard afgestraft worden. Dat mogen wat mij betreft best lijfstraffen zijn. Dat is misschien onmenselijk, maar dit zijn dan ook geen mensen.

 4. Op zich leuk en aardig van de Albert Heijn. Maar waarom de actie nu al beëindigen? De inzameling had nog een maand door kunnen gaan, maar vrijdagochtend wordt er opeens aangekondigd dat de actie die dag zou worden gestopt….. Hebben er weer anonieme lafaards geklaagd dat men géén boodschappen meer gaat doen bij Albert Heijn als men steun zou (blijven) bieden aan mensen van niet-Nederlandse afkomst?

 5. Albert Heijn start zo’n inzamelingsactie alléén omdat men er zelf beter van wordt. Niets meer en niets minder.

 6. Een man met goed hart. Kan me nog herinneren dat ik een mannetje van een jaar of 10/11 was, en na wat gevoetbalt te hebben bij het shellveldje gingen mijn vrienden en ik een blikje fris ging scoren in de Albert Hein. Vaak maakte we een praatje destijds met Samuel, zo ook deze keer. Hij vroeg wat wij gingen doen etc, en stelde voor om de blikjes te betalen voor ons. Zo gezegd zo gedaan. Ik vond het een nobele actie van een man die de centen ook zelf hard kon gebruiken, en dat maakte indruk op ons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in