Bewonersonderzoek Lisse over het scheiden van afval

(archieffoto)

Lisse – De gemeente Lisse start een onderzoek naar de ervaringen met afvalscheiding van inwoners. Sinds 2017 heeft Lisse een nieuw afvalinzamelsysteem. Dat wordt nu geëvalueerd.

Dat Lisse de milieudoelstellingen haalt staat vast. Maar de gemeente wil ook graag weten hoe inwoners het systeem ervaren. Wat is de kwaliteit van de gescheiden afvalstromen en hoe ziet het er financieel uit? Deze week kunnen inwoners iemand van het onderzoeksbureau Marintel aan de deur verwachten. Zij delen een vragenlijst uit en halen die ook weer op.

Sinds 2017 haalt Meerlanden het afval op aan huis. Het gaat dan om groente- fruit- en tuin afval (GFT), verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons (PMD) en oud papier en karton (OPK). Het restafval brengen alle inwoners naar een ondergrondse container en betalen per keer dat zij een zak restafval hierin gooien. Inwoners betaalden de afgelopen jaren gemiddeld € 40,- per jaar minder voor het ophalen van hun huishoudelijk afval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in