Campinghouders verdeeld over regels

Warmond – Als het aan campinghouder Maurice Vergeer ligt krijgen de campinghouders in het Oosteinde in Warmond meer mogelijkheden om op hun terreinen recreatiewoningen en mobile homes neer te zetten. Andere campinghouders zien echter vooralsnog niets in zijn voorstel.

Vergeer lanceerde zijn plan tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte. Volgens Vergeer, die twee campings in het Oosteinde beheert, heeft hij op zijn campings steeds meer te maken met lege plekken omdat met name jongeren andere wensen hebben op het gebied van vakantie. Om hieraan tegemoet te komen wil hij de stacaravans op de campings vervangen door recreatiewoningen en mobile homes. Deze bieden meer faciliteiten voor de recreanten. Hij nodigde de raadsleden uit om hierover met hem van gedachten te wisselen, zodat deze ontwikkeling ook in het bestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt.

Uit vragen van commissieleden bleek dat Vergeer vooralsnog alleen staat in zijn wens voor een upgrading van de campings in het Oosteinde. Andere campinghouders lieten inmiddels weten de door Vergeer aangedragen problemen niet te herkennen, en zitten niet te wachten op aanpassing van de huidige regelgeving voor de campings.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in