De tuin in om vlinders te tellen

Bollenstreek – De vlinderstichting roept iedereen op om tussen 6 en 28 juli het aantal vlinders mee te tellen in de tuin.

Het gaat slecht met de vlinders in ons land. Dit komt doordat hun leefgebied verdwijnt en doordat voedselplanten voor rupsen steeds schaarser worden. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze beter beschermd kunnen worden. In Zuid-Holland werden vorig jaar bijna 10.000 vlinders geteld, vooral veel koolwitjes, atalanta’s en muntvlindertjes.

Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlindermee of via http://vlindermee.nl/. Daar staat ook een vlinderkaart op en tips om meer vlinders in de tuin te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in