Deel vacatures Holland Rijnland moeilijk in te vullen

Bollenstreek – In Holland Rijnland daalde in mei het aantal WW-uitkeringen met 3% sterker dan in Nederland als geheel. Toch blijven werkgevers de komende jaren vermoedelijk nog kampen met moeilijk vervulbare vacatures.

Gebrek aan vakkennis en opleiding van werkzoekenden zorgt bij een vijfde tot een kwart van alle vacatures voor knelpunten. Vooral bij ICT-beroepen, technische & productieberoepen en commerciële beroepen speelt onvoldoende vakkennis een rol. Bij pedagogische beroepen, bedrijfseconomische & administratieve beroepen, zorg & welzijn beroepen en ICT-beroepen geven werkgevers aan dat het opleidingsniveau van sollicitanten onvoldoende is.

UWV werkt samen met gemeenten en werkgevers om dit probleem op te lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in