Discussie over kadernota: toeristenbelasting niet verhoogd, subsidies wel

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De toeristenbelasting in de gemeente Noordwijk wordt niet met een indexering verhoogd, subsidies zouden met een lage indexering omhoog gaan, dat wordt de normale indexering. Deze twee beslissingen vielen dinsdag tijdens een broeierige, lange raadsvergadering over de kadernota. Dat is een soort eerste behandeling van de voorwaarden voor een begroting die in het najaar op de agenda staat. Toeristenbelasting gaat niet omhoog omdat Noordwijkerhoutse ondernemers door de fusie al met een verhoging te maken kregen. De subsidies worden niet met 1,3 maar 1,8% verhoogd omdat de raad verenigingen wil ontzien. Voor nieuw beleid is 200.000 euro beschikbaar. De gemeenteraad vroeg unaniem aan wethouder Ter Hark om meer ruimte.

Veel moties werden uiteindelijk niet ingediend. Bij de ene motie omdat deze waarschijnlijk weg gestemd zou worden zoals een voorstel van GroenLinks voor een CO2 begroting. Warmerdam van Puur en Van der Vossen van NZLokaal vroegen 10.000 extra voor activiteiten van de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging. Dat deden ze omdat in Noordwijk dit jaar nog een ondernemersfonds loopt. Die koppeling zorgde voor te veel tegenstand. Ook een nieuw themajaar hangt nog even boven de markt omdat het wat nadenktijd vergt. De oppositiepartijen kwamen met een waslijst aan nieuwe beleidszaken. Na een toezegging dat dit meegewogen wordt bij het opstellen van de begroting werd ook deze motie niet in stemming gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in