Gemeenteraad Teylingen gaat ‘om de tafel’

Teylingen – De gemeenteraadsleden van Teylingen gaan in september met elkaar ‘om de tafel’ om te praten over onder andere het gedrag van de raadsleden en de houding ten opzichte van elkaar.

Aanleiding voor het rondetafelgesprek is de sfeer die in het afgelopen jaar in de Teylingse gemeenteraad is ontstaan. Raadsleden vinden dat de verhoudingen tussen raadsleden onderling en met het college niet altijd optimaal zijn. Daarnaast lijkt er een scheiding te zijn ontstaan tussen enerzijds de coalitiepartijen en anderzijds de oppositiepartijen, waarbij soms de bereidheid om naar elkaars argumenten te luisteren ontbrak. Dat leidde in het afgelopen jaar soms tot fricties en frustraties, hetgeen de sfeer niet ten goede is gekomen. Verschillende raadsleden waren hier woensdag tijdens de vergadering van de raadscommissie DEB openhartig over.

Om te proberen om meer begrip voor elkaar te kweken en te komen tot een verbetering in het functioneren van de raad, zal burgemeester Carla Breuer een rondetafelgesprek organiseren. GroenLinks-burgerlid Jeroen Tomassen deed een voorstel daartoe. Alle fracties staan positief tegenover dit initiatief, dat in september een vervolg krijgt en moet leiden tot betere verhoudingen in de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in