GroenLinks: haast met betaalbare woningbouw

Sociale huurwoningen in Noordwijk

Noordwijk – GroenLinks Noordwijk wil dat de gemeente meer haast maakt met de woningbouwplannen. Volgens de partij doet Noordwijk niet genoeg aan het creëren van betaalbare huur- en koopwoningen.

GroenLinks stelt dat de druk op de regionale sociale huurmarkt in de streek alleen maar toeneemt. Wachttijden stijgen, mede door slechte doorstroming. GroenLinks vraagt of B&W Noordwijk hiervan wel doordrongen zijn, zeker nu de bouwplannen voor Bronsgeest in de wacht staan.

Daarnaast willen ze van het college weten of het bouwen van meer -betaalbare- woningen wordt opgenomen in de aangekondigde woonvisie en het daaraan verbonden uitvoeringsprogramma. Ook wil de partij weten of er al concreet gewerkt wordt aan alternatieve bouwplannen als vervanging van de geplande 660 woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in