Hillegom financieel gezond, maar rijk zorgt voor onzekerheden

Foto pb

Hillegom – De gemeente Hillegom is gezond, maar de begroting van 2020 en verder kent nog een paar zaken waarbij de rijksoverheid een belangrijke rol speelt. Hillegom kende een begroting van 33 miljoen in 2018. De maandag gepresenteerde jaarrekening 2018 werd met een plus van ruim 1 miljoen euro afgesloten. Het grootste deel is nog budget dat niet is uitgegeven en dat wordt overgeheveld naar 2019. Hillegom was aan jeugdhulp in 2018 4,7 miljoen euro kwijt waarvan het zelf 675.000 euro moet bijdragen. Het budget voor jeugdhulp is in 2020 nog een onzekere factor. Dat geldt ook voor BTW-compensatie voor gemeenten en de bijdrage aan regelingen gezamenlijk met andere gemeenten. Toch is er voldoende vertrouwen om alle voornemens die de coalitie heeft uit te voeren.

Hieronder een toelichting van wethouder Anne de Jong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in