TV: Hillegom heeft blijvende herinnering aan the Beatles

Hillegom – Het “vergeten” optreden van The Beatles in Hillegom zal sinds zaterdag niet snel meer vergeten worden. Een monument van het optreden in Treslong werd zaterdag onthuld door Marga van Praag en wethouder Karin Hoekstra. De presentatrice werd de eer gegund omdat zij bij het optreden was en de band een vraag mocht stellen.

Het 4 meter hoge en 5 meter brede monument van plaatstaal staat in het Van Nispen park en is gemaakt door kunstenaar Nicolas Dings. Hij won een ontwerpwedstrijd. Het geplaybackte optreden op 5 juni 1964 in Hillegom wordt “vergeten” genoemd omdat Blokker als plaats wordt genoemd waar the Beatles als eerste in Nederland optraden. Dat is dus Hillegom. De onthulling werd gecombineerd met allerlei Beatles-zaken. De wind zorgde er voor dat festiviteiten naar Hotel Flora verplaatst moesten worden. (foto’s: Willem Hogenkamp)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in