Honden te gast in Teylingereind

Sassenheim – Bijzondere gasten in Teylingereind. Gedurende acht weken komen er asielhonden naar de justitiële jeugdinrichting. Zij worden getraind door jongeren en zo klaargestoomd voor een nieuwe eigenaar.

Zes jongeren in Teylingereind gaan de honden trainen en leren hiermee de verantwoordelijkheid te dragen voor een ander levend wezen. De honden leren basisprincipes waardoor ze sneller een nieuwe baas vinden. Dit project, genaamd Dutch Cell Dogs, loopt al een aantal jaren in justitiële instellingen.

De geselecteerde honden komen acht weken lang, twee keer per week, naar Teylingereind. Er wordt getraind met een clicker, waarbij goed gedrag wordt beloond en negatief gedrag genegeerd. Na de training worden de jongeren op de hoogte gehouden van het wel en wee van “hun” hond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in