Jozefschool en Leerwinkel willen versneld fuseren

Hillegom – De basisscholen Leerwinkel en Jozefschool willen versneld fuseren. Dat verzoek heeft schoolkoepel Sophia scholen gedaan aan de gemeente die daaraan wil meewerken. Dat bleek tijdens een commissievergadering woensdagavond. Beide scholen zijn van plan om samen op te gaan in een integraal kindcentrum (IKC) in een nieuw gebouw aan de Weerlaan. Bij een versnelde fusie zouden de leerlingen van de Jozefschool verhuizen naar het gebouw van de Leerwinkel en daar zijn dan ook noodlokalen voor nodig. De gemeente is bezig om de voorwaarden hiervoor te beoordelen, maar door een brief van de directeur aan ouders ontstond enige onrust. De ouders krijgen nu een vervolgbrief en de wijk wordt ook geïnformeerd. Sophia wil versneld fuseren om onder meer leerkrachten nu al aan elkaar te laten wennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in