Kadernota: ambities en uitdagingen voor college Lisse

Lisse – Het college van B&W van Lisse heeft de Kadernota 2020-2023 naar de gemeenteraad gestuurd. B&W willen de komende jaren actief aan de slag met de onderwerpen aantrekkelijk Lisse, vitale inwoners en duurzame innovatie. Het college gaat haar plannen nog wel kritisch bekijken. Er is namelijk een structureel begrotingstekort.

Dat komt onder meer door de lagere bijdragen vanuit het Rijk. In Lisse lopen bovendien de inkomsten terug uit de leges voor omgevingsvergunningen en uit de inkomsten van afvalinzameling. Er zullen dus keuzes moeten worden gemaakt.

Om de begroting sluitend te maken, wil het college met de gemeenteraad nu eerst hiervoor oplossingen zoeken. Dat kunnen besparingen zijn, maar ook meer inkomsten proberen te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in