Kindergemeenteraad Teylingen moet knopen hakken

Leerlingen basisschool Antonius vergaderen.

Teylingen – De kindergemeenteraad van Teylingen vergadert donderdag 27 juni om 19.00 uur in de raadszaal in Voorhout. De kindergemeenteraad wordt gevormd door leerlingen van zes groepen 8 van de basisscholen. Ze mogen € 2.000,- verdelen over vier projecten die zijn ingediend door verenigingen en maatschappelijke organisaties. De Oranjevereniging (OVV) en Historische kring Voorhout (HKV) vragen samen geld voor een speciaal kunstproject vanwege 75 jaar bevrijding (komend jaar). Marente Thuiszorg vraagt vijf interactieve knuffelkatten. Vrijwilligers van Voorhout Schoon hebben een project bedacht om peukenvervuiling te verminderen. Scouting Tjarda Sassenheim-Warmond heeft geld nodig voor 30 reddingsvesten.

De scholen die deze keer meedoen zijn de Achtbaan (3 klassen) de Regenboog (2 klassen) en De Antonius. De klassen worden begeleid door raadsleden van de gemeente Teylingen: Robin Konings (VVD), Frans Nederstigt en Mirjam Mack (beiden ChristenUnie), Sandra Groenendal (PvdA), Fons Welters (Trilokaal), Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA) . Zij geven eerst een gastles op school. Daarna komt de hele klas naar het bestuurscentrum om een commissievergadering na te spelen. De kinderen kiezen daarna zelf welke vijf leerlingen hun klas mogen vertegenwoordigen in de kindergemeenteraad. De vergadering op donderdag 27 juni is het slotstuk van het project, waar de leerlingen de afgelopen weken naar toe hebben gewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in