Máxima opent zorgmanege Schulpweg

Foto No Limits

Noordwijkerhout/Noordwijk – Koningin Máxima opent dinsdagochtend 25 juni manege No Limits Noordwijk. De kleinschalige manege aan de Schulpweg geeft therapeutische paardrijlessen.

De ruiters zijn kinderen en volwassenen met onder andere angst, autisme, ADHD of het Syndroom van Down. Reguliere ruiters kunnen ook les volgen; hen wordt gevraagd zich daarnaast in te zetten voor de andere ruiters. De manege werkt met speciaal opgeleide instructeurs en beschikt over een robotpaard. Dat is een interactieve dressuursimulator die beginnende of angstige ruiters kan helpen de ritmische beweging aan te leren. No Limits Noordwijk is ook een dagbestedingslocatie voor mensen met een zorgindicatie.

Koningin Máxima krijgt tijdens haar bezoek een rondleiding, bekijkt een paardrijles en spreekt vrijwilligers en medewerkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in