Nieuw parkeerverwijssysteem in gebruik genomen

Noordwijk – Wethouder Roberto ter Hark en Wouter Edzes van de provincie Zuid-Holland hebben vrijdag het officiële startsein gegeven voor een nieuw Parkeer Route Informatie Systeem. Op borden door het gehele dorp wordt aangegeven hoe veel plekken er nog vrij zijn op zeven openbare parkeerterreinen. Zo wordt de bezoeker sneller naar een beschikbare en de dichtsbijzijnde plek verwezen. Sensoren meten of er nog plekken open te zijn. De gemeente hoopt dat ondernemers met parkeergarages of andere terreinen zich gaan aansluiten bij dit systeem. De kosten van het project zijn voor rekening van de provincie in het kader van een mobiliteitsplan waar hoogwaardig openbaar vervoer ook onderdeel van is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in