Noordwijk moet tekort van 2,8 miljoen ombuigen

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Om de meerjarige begroting sluitend te krijgen moet Noordwijk voor 2,8 miljoen maatregelen nemen. Dat bedrag is het tekort in 2023. Bij het nemen van maatregelen probeert de gemeente volgens eigen zeggen de inwoners zo veel mogelijk te ontzien. Het tekort is veroorzaakt door minder geld van het rijk en hogere kosten voor de bijstand. Om het tekort op te vangen wordt de forensenbelasting voor mensen met een tweede woning verhoogd, in 2020 met 10%. De toeristenbelasting werd nooit met een inflatiecijfer verhoogd. Dat gaat nu wel gebeuren. Ook wordt er minder geld gereserveerd voor sociale taken. In de reservepot hiervoor zit al 6,1 miljoen. Alle ombuigingen moeten zorgen voor een structurele plus van 200.000 euro die ingezet wordt voor nieuw beleid. De gemeenteraad praat dinsdag 25 juni over alle maatregelen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here