Noordwijk verdeeld over plek voor GOM-woningen

De plek waar een GOM-woning moet komen.

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Mag er een woning op bollengrond gebouwd worden aan de Zilkerbinnenweg 14? Die vraag stond centraal tijdens de raadsvergadering van dinsdag. Het gaat om een zogenoemde GOM-woning. Een deel van de opbrengst gaat naar de Greenport Ontwikkelings Maatschappij die er voor zorgt dat verrommeling verdwijnt en de Bollenstreek meer open wordt. CDA, NZLokaal en PvdA willen echter geen lintbebouwing die de open zichtlijnen blokkeert en kwamen met een motie. Ze willen GOM-woningen in clusters dichtbij de dorpskernen. Volgens VVD-raadslid Knapp is er echter een toezegging gedaan. Wethouder De Jong wil de discussie over GOM-woningen graag starten, maar die loskoppelen van deze aanvraag voor de Zilkerbinnenweg. Hij zei wel het idee van clusterlocaties te omarmen. D66, Puur, Lijst Salman en VVD kwamen op een later moment met een motie om bestaand beleid te handhaven, deze werd aangenomen. Onduidelijk is of daarmee de discussie gesmoord is of dat wethouder De Jong die wel mag open breken.

Hieronder de raadsleden Jan Janson (PvdA) en Dick Gutlich (D66)

Hieronder de reactie van wethouder Henri de Jong.

3 REACTIES

  1. De hele Zilkerbinnenweg staat al vol met zowel bedrijfspanden als woningen. De suggestie dat 1 extra woning de ‘open zichtlijnen’ zou blokkeren is echt lachwekkend.

  2. ‘GOM woningen in clusters, dicht bij de dorpskernen’ Hilarisch, een GOM woning staat al gauw op 500 a 1000m2. Waar ga je die ruimte vlakbij de dorpskernen vinden dan ?

  3. Dan hebben de gemeenteraden van Noordwijk en nwHoud zeker de laatste jaren geslapen open gezicht moet je eens van leeuwen horstnaar nw Houd fietsen opde gooweg open ge bied staat vol met villas ze moeten dat gom maar gouw op ruimen .Kost de gem nog geld ook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in