“Plan Van Pallandtlaan moet in la belanden”

Foto Google Streetview

Sassenheim – Als het aan de raadscommissie Ruimte ligt belandt het plan om de verkeerssituatie in de Van Pallandtlaan in Sassenheim aan te pakken nog net niet in de shredder, maar wel voorlopig in een la.

De commissieleden zijn bang dat de gemeente Teylingen de regie over het plan om de doorstroming op de drukke weg te verbeteren uit handen geeft aan de provincie Zuid-Holland. Deze wil grotere rotondes op de doorgaande provinciale weg N208 aanleggen, eventueel met de bouw van nieuwe tunnels voor voetgangers en fietsers. Als dat laatste gebeurt kan het zijn dat woningen moeten worden gesloopt. Omwonenden zijn daarom in het geweer gekomen tegen de plannen.

De commissieleden vinden dat eerst maar eens goed moet worden onderzocht of het door de provincie opgestelde plan wel een oplossing is voor de verkeersproblemen ter plaatse. Daarbij moet worden gekeken naar de regionale verkeersproblematiek, een factor waar wethouder Bas Brekelmans nadrukkelijk op wees. De weg is onder andere een belangrijke toegangsweg naar rijksweg A44 vanuit omliggende plaatsen. Ook moet worden gekeken naar de belangen van de omwonenden, aldus de commissie. Zolang er niet meer duidelijkheid is over de noodzaak van de te nemen verkeersmaatregelen hoeft het door de provincie opgestelde plan van de commissie “nog niet door de shredder, maar wel voorlopig in een la”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here