Raadslid zoekt Japanse Duizendknoop of Berenklauw voor experiment

De Japanse duizendknoop.

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – NZLokaal-raadslid Wally Rodenburg zoekt inwoners met een Japanse Duizendknoop of Berenklauw voor een bestrijdingsexperiment. Beide planten zorgen voor veel schade en zijn moeilijk te bestrijden. Samen met hovenier Bob Immerzeel is Rodenburg op het idee gekomen van elektrocuteren en ze zoeken proeflocaties. Nu is de beste methode uitgraven en afvoeren, maar dat is duur. Zowel de hovenier als een ontwikkelaar van machines is geïnteresseerd in een proef. Ook stichting Probos, een vakorganisatie voor duurzaam bosbeheer, is geïnteresseerd in een locatie waar men op enige schaal een dergelijke proef zou kunnen uitvoeren. Inwoners met een besmet perceel kunnen zich melden via [email protected]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in