Straatspeelfestival moet buren samenbrengen

Bollenstreek – De gemeenten in de Bollenstreek zijn samen gestart met het Street 4 You straatfestival. De aftrap was woensdag in Voorhout.

Het straatspeelfestival is bedoeld om gezonde voeding, beweging en de leefbaarheid in de wijk te stimuleren. Het evenement is bestemd voor jong en oud. Jongerenwerkers werken samen aan programma’s in de dorpskernen. Daarbij wordt ook de hulp ingeroepen van tienercentra, ouders, lokale sporters en kunstenaars. In een deel van de streek draait het project al twee jaar naar tevredenheid.

Steeds meer organisaties sluiten zich aan en regelmatig ontstaan in een buurt spontane eigen activiteiten die de samenhang vergroten. Het wordt gezien als een laagdrempelige manier om elkaar te leren kennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in