Verwarring over mortuarium Warmond

Warmond – Er is wat verwarring ontstaan over het al dan niet realiseren van een mortuarium op de locatie van de voormalige basisschool De Waaier in Warmond.

Een aantal initiatiefnemers is al enige tijd in gesprek met de gemeente Teylingen over de realisatie van een nieuw mortuarium in Warmond. Als locatie is gekozen voor een gedeelte van de plek waar school De Waaier heeft gestaan, achter de rooms-katholieke Sint Matthiaskerk. Het college van B&W staat niet negatief tegenover het mortuarium, maar heeft een besluit hierover onverwacht uitgesteld tot na de zomer. Men wil eerst nog wat meer informatie over het geplande mortuarium inwinnen. Daarnaast heeft de scheidende pastoor Goumans in het laatste parochieblad van de rooms-katholieke Sint Maarten-parochie geschreven dat het mortuarium wellicht in de Sint Matthiaskerk zou kunnen komen. Dat heeft tot verwarring aan de kant van het college van B&W geleid, zo liet wethouder Bas Brekelmans weten.

Volgens de initiatiefnemers voor het mortuarium hebben zowel de rooms-katholieke als de protestantse kerk echter geen plannen om zelf een mortuarium te realiseren in Warmond. Zij willen hun eigen plan dan ook, in overleg met de gemeente Teylingen, doorzetten op de locatie van De Waaier. Dit mortuarium moet toegankelijk zijn voor zowel leden van de katholieke en protestantse kerk, als voor niet-gelovigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here