Voor de eerste keer wandelen door het leven van Jan Steen

De eerste Jan Steen-wandeling startte bij de oude toren, ooit geschilderd door Jan van Goyen, de schoonvader van Jan Steen (Foto: Rose Marie Keijzer)

Warmond – De eerste Jan Steen-wandeling door Warmond werd Tweede Pinksterdag gehouden. De schilder Jan Steen woonde en werkte enige tijd in Warmond. De wandeling voert langs plekken die belangrijk waren in het leven van de bekende schilder.
Astrid Hennekam en Anja Schrage hebben de wandeling samen ontwikkeld en fungeerden deze eerste keer ook als gidsen. Onderweg werd bijvoorbeeld stilgestaan bij het Jan Steenhuis en verteld over schilderijen van Jan Steen, onder andere over de Hoenderhof die in Warmond werd geschilderd. Omdat het Tweede Pinksterdag was, stond men ook stil bij de pinkstervoorstelling die Jan Steen maakte.

De route zal in de toekomst regelmatig gewandeld kunnen worden. Over de vorm waarin dat gebeurt, met gidsen of bijvoorbeeld met behulp van een audiotour, wordt nog nagedacht. Degenen die deze eerste wandeling maakten, kwamen Jan Steen ook daadwerkelijk tegen. Niet alleen als borstbeeld tegenover zijn woning, maar in levende lijve in een paardentram. Die tram vervoerde in Warmond bezoekers van de Dag van het Kasteel tussen De Vroenhof, Oostergeest en het Huis te Warmond. Jan Steen was ingestapt om zelf het een en ander over zijn leven te vertellen.

Jan Steen vertelt over zijn leven en zijn werken in een paardentram (Foto: Rose Marie Keijzer)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in