Wellicht volgend jaar start aanleg glasvezel

Bollenstreek – Als er voldoende belangstelling is voor de aanleg van een glasvezelnet voor snel internet in de buitengebieden van de Bollenstreek, zal de aanleg daarvan over ongeveer een jaar kunnen beginnen.

Dat bleek woensdag tijdens een informatiebijeenkomst in het Bestuurscentrum van de gemeente Teylingen. De gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijk zijn momenteel aan het inventariseren of bewoners en bedrijven in de buitengebieden interesse hebben in snel internet. Zij kunnen om technische redenen nu vaak alleen internetabonnementen met lage snelheid afsluiten, omdat zij te ver afliggen van de KPN-centrale in hun woonplaats. Omdat de gemeenten het belangrijk vinden dat ook zij toegang hebben tot snel internet vindt de inventarisatie plaats. Bewoners en bedrijven zijn gericht aangezocht om hun interesse kenbaar te maken. Ook worden verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Tot 1 augustus kan men de interesse kenbaar maken via de website http://www.snelinternet-duinenbollenstreek.nl. Daarna zal met marktpartijen worden onderhandeld over de aanleg van het glasvezelnet. Als dat positief verloopt kan volgend jaar om deze tijd de eerste schop de grond in. In 2022 moeten alle buitengebieden dan voorzien zijn van snel internet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in