Autoluw centrum zorgt voor meer fietsers en gelijk autogebruik

Noordwijk – De proef met een autoluw centrum in Noordwijkerhout van 18 juni tot 18 december 2018 heeft voor meer fietsgebruik en een gelijk autogebruik gezorgd. Het zijn maar twee zaken uit een uitgebreid onderzoek naar parkeren, verkeer en beleving tijdens de proef. De proef had geen invloed op het winkelbezoek en parkeren blijft een probleem. De parkeergarages blijven te veel onbenut. Bezoekers ervaren autoluw als aantrekkelijker en veiliger. Ondernemers zien grootschalige afsluiting niet zitten. Allemaal conclusies uit het onderzoek. Er komt nu een zogenoemde ronde-tafel-bijeenkomst waar iedereen zijn mening kwijt kan. Ook wordt er nog overlegd met ondernemers. Daarna wordt besloten of en in welke mate het centrum autoluw wordt. Dat beslist uiteindelijk de gemeenteraad.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here