Betaalbare koopwoningen op SIZO-terrein

Beeld van nieuwbouw op het SIZO-terrein.

Hillegom – Op het voormalig voetbalcomplex van SIZO komen koopwoningen. In totaal gaat het om 261 woningen, waarvan 136 sociale koop en 125 vrije sector. De sociale koop is in de vorm van appartementen die verkocht gaan worden vanaf 100.000 euro en varieren in grootte van 40 tot 100 m2. De betaalbare woningen krijgen wel een anti-speculatiebeding. Er komen meerdere appartementengebouwen: een van 7, een van 6 en een van 4 lagen. De woningen worden gebouwd door de bouwcombinatie Timpaan/UBA. Er wordt nog gesproken met Stek over nieuwe huurwoningen. Bij de bouw wordt rekening gehouden met de historie van de plek. Zo krijgt mogelijk een appartementengebouw de naam De Schijnwerper, de naam van het clubblad van SIZO. Verkoop en bouw worden verwacht eind 2021/begin 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in