Commissaris van de Koning: benoeming burgemeester in alle openheid

Vice-voorzitter van de vertrouwenscommissie H. Knapp (li) biedt Jaap Smit, CvdK, de profielschets aan.

Noordwijk – Benoemingen van burgemeesters vinden niet plaats in achterkamertjes. Dat maakte Commissaris van de Koning Jaap Smit donderdag duidelijk aan de gemeenteraad van Noordwijk. Hij kwam langs om te praten over de profielschets. Die sfeer wordt vaak vermoed, maar Smit maakt straks een eerste selectie uit alle sollicitanten. Hij legt die voor aan de vertrouwenscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van alle partijen. Die krijgt ook nog de gelegenheid om de afgewezen kandidaten door te bladeren of een geselecteerde kandidaat door Smit direct af te wijzen. Uiteindelijk brengt de vertrouwenscommissie het aantal kandidaten terug naar twee en de gemeenteraad maakt daar een keuze uit. De nieuwe burgemeester moet in het nieuwe jaar aan het werk, maar stap 1 is vrijdag eerst een advertentie waar iedereen op kan reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in