Cultuurhistorisch Genootschap: schieten te veel door in buitengebied

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk -Het Cultuurhistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek heeft de gemeente Noordwijk gevraagd een pas op de plaats te maken voor woningbouw in het buitengebied. Voorzitter Pop sprak dinsdag in tijdens een ronde-tafelbijeenkomst van de gemeente. Hij wierp de vraag op om de Bollenstreek in 2005, bij het starten van de Greenport, te vergelijken met nu. Hij gaf zelf het antwoord: u zult versteld staan hoe veel en groot er is bijgebouwd. Volgens hem worden er schoenendozen en paleisjes gebouwd. Hij vroeg om duidelijk aan te wijzen waar wel en niet gebouwd mag worden en welke economisch, vitale gebieden er open moet blijven.

4 REACTIES

  1. Heb je mensen die willen en kunnen bouwen ook niet goed. Verderop wordt een zonnepanelen akker van ruim 2 ha aangelegd. Hoe ga je daarmee om dan?

  2. Ik kan me toch nooit aan de indruk onttrekken dat deze protesten vaak gedreven worden door afgunst en niet door rationele argumenten. De woordkeuze ‘paleisjes en schoenendozen’ dragen aan die beeldvorming bij. Het opruimen van de ouwe schuren en kassen is een zegen voor de streek en dat er dan hier en daar wat woningen (smaken verschillen) gebouwd worden is dan een kleine prijs.

  3. Voor sommigen is het hoogste (economisch) ideaal het handhaven van de bollenvelden en het huisvesten van goedkope buitenlandse arbeidskrachten. Waar de autochtonen moeten wonen vinden ze kennelijk niet zo interessant, als er maar verdiend wordt door de bollensector.

  4. Ik zie alleen maar dure villa’s in het buiten gebied gewone huizen worden er niet gebouwd een open gezicht op de bollen velden door de villa’s zie je de velden niet meer .Als nou alles terug ging naar de bollen teelt maar we zien ook veel paarden lopen .Het gom zonder winst aan me hoela.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here