Gemeenteraad unaniem achter kadernota

Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen heeft donderdag unaniem de Kadernota aangenomen.

In de Kadernota staan voorstellen van het college van B&W voor het opstellen van de begroting voor het jaar 2020. Het college gaat er in de Kadernota vanuit dat er volgend jaar een tekort is van 143.000 euro. Dat loopt in de jaren daarna structureel op tot 1 miljoen. Oorzaak daarvan is onder andere een te lage uitkering van het Rijk voor de jeugdzorg en hogere lasten voor gemeenschappelijke regelingen.

Aan het begin van de vergadering gaf wethouder Bas Brekelmans aan dat uit de laatste informatie blijkt dat de tekorten weleens nog groter zouden kunnen worden vanwege een nog lagere uitkering van het Rijk. Toch waarschuwde hij de gemeenteraad geen al te grote ingrepen te plegen om het tekort terug te brengen, want volgens Brekelmans kan die situatie over enkele maanden alweer anders zijn. In de begroting voor 2020 zal worden opgenomen wat de precieze financiële gevolgen voor de gemeente zullen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here