GOM: “Wat je weg haalt, wordt niet meer gezien”

Bollenstreek – De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) bestaat bijna 10 jaar en 2018 was er een met een flinke productie. Uit de donderdag gepresenteerde jaarcijfers blijkt dat er 25 gesloten contracten waren. In totaal is er ruim 7000 m2, zo’n 10 voetbalvelden, aan vrije bollengrond bijgekomen. Er zijn 269 locaties in portefeuille waar de GOM mee aan het werk is. De GOM is de uitvoeringsorganisatie van de gemeentes om de Bollenstreek open en mooier te maken.

Toch ging de laatste periode vooral de politieke aandacht uit naar Greenport-woningen die gepland staan. Een dergelijke woning levert de GOM 165.000 euro werkkapitaal op dat weer geïnvesteerd wordt in verfraaiing van de Bollenstreek. Diverse gemeenteraden hadden hier kritiek op, maar bij de presentatie van de jaarcijfers bleek dat gemeentes de plek bepalen waar deze woningen komen, zij moeten toestemming geven en zich daarbij aan hun eigen, eerder afgesproken regels houden. Over de kritiek zei Onno Zwart van de GOM: “wat we in al die jaren hebben weg gehaald, zien mensen niet meer. Elke woning die er bij komt, blijf je zien”. 600 Greenport-woningen zijn er meerjarig gepland. Of er zo veel moeten komen en waar, dat is een ruimtelijke ordeningsafweging die de gemeentes zelf maken. Degene die de uitvoering doet namens de gemeenten, de GOM, presenteerde goede jaarcijfers en gaf het jaarverslag als titel: ‘vastberaden vooruit’.

2 REACTIES

  1. komen hier dan bollen kwekers wonen of alleen de jetset de bollen streek begint al een betje op de zuid te lijken in Noordwijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in