Hillegom wil treinstation voor Keukenhof worden

Foto PR/Boelo Meijer

Hillegom – De gemeenteraad van Hillegom is donderdag akkoord gegaan met een onderzoek naar meer toeristische voordelen voor het treinstation. Dankzij een motie van GroenLinks, BBH en D66 wordt er gekeken naar de mogelijkheden van een busverbinding van het station naar Keukenhof. De naam van het station zou gewijzigd moeten worden in een titel die verwijst naar Keukenhof. Ook wordt onderzocht of fietsverhuur en bagageservice op de drie treinstations in de Bollenstreek mogelijk is. Als toeristen meer van Hillegom gebruik gaan maken, moet Hillegom daar ook van profiteren, vindt de gemeenteraad. Het stationsgebied zou toeristisch overstappunt kunnen worden. Het onderzoek moet 1 november klaar zijn. Alleen de VVD stemde tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in