Infobord uitgebreide plukbos onthuld

Voorhout – Wethouder Rob ten Boden en Betrokken Voorhouter René van der Horst onthulden donderdag het nieuwe informatiebord bij het recent uitgebreide plukbos aan de Componistenlaan.

Tijdens boomfeestdag heeft de gemeente, samen met leerlingen van de Antoniusschool, twintig nieuwe fruitbomen in het plukbos geplant. Verder werd een bloemenweide aangelegd met eetbare bloemen en is een insectenhotel geplaatst. Rond de onthulling van het infobord was een feestje georganiseerd.

Kinderen konden op beestjesjacht met loeppotjes en zoekkaarten. Ze kregen een zoekkaart, een kleurplaat en een doe-het-zelfkaart voor een insectenhotel mee naar huis. Alle bezoekers kregen een lootje, waarmee ze meededen aan een loterij voor een insectenhotel van Bollenstreekhout, afkomstig van bomen uit de Sint Antoniuslaan in Sassenheim. Vijf gelukkigen werden er uiteindelijk mee verblijd.

Het plukbos aan de Componistenlaan werd oorspronkelijk aangelegd in de herfst van 2012 en was een initiatief van de groengroep van de Betrokken Voorhouters, ondersteund door de gemeente en Fonds 1818. De eerste fruitbomen werden destijds geplant door leerlingen van OBS De Achtbaan, locatie Amadeus. Voorhout kent twee plukbossen. Het andere bos ligt aan de Wilgenhorst. Vanaf september kan iedereen in de plukbossen weer genieten van appels, hand- en stoofperen, pruimen, gele kornoelje en walnoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in