Kritiek op jaarrekening gemeente Teylingen

Teylingen – Gemeenteraadsleden hebben maandag tijdens de vergadering van de Teylingse raadscommissie DEB veel kritiek geuit op het college van B&W.

Verschillende commissieleden vonden dat het college de jaarrekening over het jaar 2018 veel eerder naar de gemeenteraad had moeten sturen. “Een bedrijf heeft de jaarrekening al in januari of februari klaar”, liet D66-fractievoorzitter Fred Koot weten. Meerdere commissieleden hadden eveneens kritiek op het late tijdstip waarop de jaarrekening door de gemeenteraad behandeld kan worden. Daarnaast vinden PvdA en CDA dat veel informatie ontbreekt, waardoor de raad geen goed oordeel over de jaarrekening kan geven. PvdA-burgerlid Paul Witteman citeerde uit een door het college opgesteld persbericht over de jaarrekening, waarin informatie staat die niet zou kloppen. Na de vergadering bleek bovendien dat de pers een andere versie van het persbericht had ontvangen dan de raads- en commissieleden. Het verst in de kritiek ging VVD-raadslid Jelmer Bode. Hij waarschuwde Bas Brekelmans, de wethouder van zijn eigen partij, dat de VVD niet meer zal instemmen met de jaarrekening als deze niet eerder naar de raad wordt gestuurd.

Wethouder Arno van Kempen (D66) probeerde de angel uit de discussie te halen door erop te wijzen dat de gemeente afhankelijk is van de aanlevering van informatie door externe partijen, zoals gemeenschappelijke regelingen waar de gemeente aan deelneemt. Zo zou de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD) pas onlangs gegevens aangeleverd hebben gekregen van zorgaanbieders, waardoor ook de jaarrekening van de ISD pas recent kon worden opgesteld. De gemeenteraad zal de jaarrekening over 2018 donderdag vaststellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in