Meerderheid gemeenteraad Teylingen wil restafvalbak met chip

Teylingen – Een restafvalbak met een chip die niet meer wekelijks wordt geleegd. Coalitiepartijen D66 en VVD dienen samen met oppositiepartij CDA een motie hierover in tijdens de raadsvergadering donderdag. B & W willen graag een systeem dat je je restafval weg brengt en afrekent op basis van de ingeleverde kilo’s. D66, VVD en CDA (een raadsmeerderheid) willen een systeem met een kleine restafvalbak die in 2020-2021 één keer per twee weken wordt geleegd, vanaf 2022 één keer in de drie weken. De bak krijgt een kantelslot om te voorkomen dat anderen afval in je bak gooien. De restafvalbak krijgt ook een chip , waarmee de ophaalfrequentie wordt gemeten en een lage ophaalfrequentie levert korting op. Oud papier en GFT blijven onveranderd.

3 REACTIES

  1. Als je mensen verplicht hun restafval weg te brengen, kan je op je vingers natellen dat dit gewoon aan de kant van de weg gegooid wordt. Slecht idee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in