Onderzoek naar verbod lachgas in Teylingen

Foto: medicalfacts.nl

Teylingen – Er komt een onderzoek naar een verbod op het gebruik van lachgas in Teylingen.

Op initiatief van VVD-raadslid Robin Konings is een motie opgesteld waarin het college wordt opgeroepen na te gaan welke mogelijkheden er zijn binnen de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) om het gebruik van lachgas te verbieden. Volgens Konings, die in zijn pleidooi naast zijn eigen fractie werd gesteund door CDA en Trilokaal, is het gebruik van lachgas de afgelopen jaren erg gestegen. Het langdurig gebruik van lachgas zou zeer schadelijk voor hersenen en ruggenmerg zijn. Omdat lachgas een broeikasgas is, zou het ook erg milieuvervuilend zijn. Konings had geconstateerd dat er veel lachgaspatronen worden gevonden op het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn.

De motie werd donderdag aangenomen door de gemeenteraad, waardoor het college gaat bekijken of een verbod op het gebruik van lachgas kan worden opgenomen in de APV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in